20-06-2010 | Zolder make-over >vervolg<


ZolderAuch, mijn benen willen nog niet uit bed.

Oei, mijn rug ook nog niet. Eventjes een dagje doorzetten spiertjes, de zolder roept.

De vloer oogt in het daglicht erg chique. Dat komt goed uit, want vandaag komt mijn bureau erin te staan.

Het restant van de spullen zal nog een tijdje duren, aangezien hier een kastje voor gekocht moet worden, maar wij eerst moeten zien hoe het staat.

Op internet heb ik een handleiding gevonden, maar het frame kan op diverse manieren aan elkaar vastgezet worden. Al gauw blijkt dat ik inderdaad het frame net verkeerd om heb zitten, zodat de twee lange gedeeltes weer los moeten en daarna wel goed aan elkaar vast worden gemonteerd.

Alle bladen worden als laatste controle er losjes op gelegd. Evelien en ik bekijken het resultaat. Het gevaarte neemt een groot gedeelte van zolder in beslag, maar daarnaast vloekt de kleur van het blad enorm met het laminaat.

Gelukkig waren wij daar al op voorbereid. Nadat alles lichtjes geschuurd is, wordt het bruine blad van grondverf en vervolgens van een crème kleurtje voorzien. Dezelfde verf gaat hier en daar ook nog tegen het houtwerk van de dakconstructie.

Later in de middag wordt de computer er al opgezet en bekeken of dat beter zit. Het grootste probleem is het scherm. Dat is een ouderwetse CRT, maar laat de kleuren veel en veel beter zien als de laptop of de TFT die bij de computer zat. Deze gaat niet weg en eist dus de nodige ruimte van het blad op. Er blijft in vergelijking met de vorige situatie gelukkig wel meer ruimte vrij.

Er zullen ook spullen aangeschaft worden ter uitbreiding, zoals een nieuwe bureaustoel, kabelgootje en bureaumat. Of wat lak voor de laatste beschermlaag. Maar morgen sowieso eerst een IKEA kastje ophalen.

Dan kan het fotospul in ieder geval direct weer uit de kast :tongue_laugh_ee:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.