19-05-2010 | Extra geheugen


Tijdens de laatste vakantie kwam ik er achter dat ik iets selectiever moet schieten.

Aangezien dat met digitaal fotograferen makkelijker gezegd als gedaan is, leek het mij een beter idee om het te kort aan geheugenkaartjes uit te breiden.

De image tank gaat wel mee, maar ik heb liever de foto’s nog op beide staan, zodat ik na het overzetten en controleren van de bestanden op de computer, alles kan formatteren.

De camera staat zelden op 5 fps, maar een snel kaartje heeft wel de voorkeur. Mocht de 5fps alsnog voorkomen is het mooi meegenomen dat de camera tijdens het fotograferen de bestanden sneller kan wegschrijven, maar de hoofdreden is simpelweg dat het overzetten van zo’n kaartje vele malen sneller gaat.

Vorige week kwam op een forum een leuke advertentie langs voor twee 2GB Extreme IV kaartjes. Dit type kan hogere snelheden aan als de camera, maar kaartjes blijven langer bij mij als een body, dus voor de toekomst altijd mooi meegenomen. Na een aantal berichten is de deal gemaakt en vandaag lag er een envelop op de mat.

Helaas zonder beschermhoesjes, want meestal zwerven de kaarten door tas, bureau, laatjes, jas- of broekzak en dat is niet prettig, maar hiervoor heb ik al een andere oplossing in gedachten.

Komt op het verlanglijstje voor mijn verjaardag :smile1_ee:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.