07-04-2010 | Naar de buren


Vandaag heb ik een fietstochtje voor mijzelf bedacht.

Richting Buren. Er zit nog een dorp tussen dus wellicht is de titel wat verwarrend, het is een paar kilometer, want zo groot is het eiland niet.

Ik heb nog geen idee waar ik precies stop voor de nodige foto’s, het weer is goed, er zit drinken en wat repen in de rugtas, dus wat maakt het uit?

Op het schelpenpad hou ik de vaart er lekker in. Ik was er al bijna voorbij gereden, maar knijp mijn remmen in en stap voorzichtig van mijn fiets.

Langs het fietspad staan zo nu en dan borden die een ruiterpad aangeven. Op deze zie ik wat zitten waarvan ik eerst dacht dat het een mooi stukje houtsnijwerk was, maar na een tweede blik zie ik de vogel. Ik blijf staan en kijk op mijn gemak wat de reactie gaat worden van mijn staren. Ongeïnteresseerd draait de kop zich weer om, turend in het veld.

Langzaam stap ik achteruit, zet de fiets aan de overkant van het fietspad, rits mijn tas open, verruil de groothoek voor de telezoom en hoop dat het ding (bij thuiskomst heb ik het even opgezocht en volgens mij was het een buizerd) blijft zitten als de volgende fietsers voorbij rijden.

Ik druk nadat de fietsers weg zijn een paar keer af, zie de volgende fietsers op een afstand stoppen en mij mijn gang gaan. Na een bedankje rijden zij weer verder en ik probeer wat dichterbij te komen. Dit wordt de eerste meters geaccepteerd, maar dan wordt de paal voor een boom ingeruild. Hier maak ik ook nog snel wat foto’s en dan wordt de aandacht te veel;

De vogel is gevlogen :tongue3_tb:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.