05-06-2014 | Nieuw statief


© www.redged.com

© www.redged.com

Een kleiner statief is praktischer heb ik bedacht na mijn laatste uitstapje met statief.

In mijn bezit is de Manfrotto 055CB + 804RC2 (drie-wegkop) met een totaalgewicht van net geen 3 kg. Ingeklapt is de combinatie 73 cm lang. Als ik op pad ga, houd ik deze in mijn handen vast bij gebrek aan een statieftas. Een tweede tas over mijn schouders lijkt mij niet handig.

Het statief kan eventueel ook aan mijn Lowepro Mini Trekker bevestigd worden, maar door het gewicht wordt de tas achterover getrokken. Daarnaast kan de tas niet meer rechtop staan en wordt het even snel openen van de tas bemoeilijkt.

Voor de kleine uitstapjes is deze tas een beetje overkill. Te groot voor hetgeen ik meeneem. De Kata 3N1-33 heeft dan mijn voorkeur. Hier heb ik echter nog geen statiefhouder (een optionele accessoire) voor gekocht. Deze tas is kleiner en samen met de Manfrotto waarschijnlijk ook geen goede combinatie. Vaak laat ik dit statief dus thuis, jammer.

Voor de rest ben ik erg tevreden over het statief en de kop. Stevig, snel op te zetten, eventueel tot een hoogte van 1.75 cm, kan alle kanten opgedraaid worden, prima handvatten, camera muurvast, erg betrouwbaar. Het idee is geboren een kleiner en lichter statief ter uitbreiding aan de collectie toe te voegen. Ik stel een lijst met specificaties op:

  • Klein t.b.v. transport <40 cm
  • Licht t.b.v. transport < 2 kg
  • Werkhoogte vanaf de grond tot een meter
  • Draagvermogen > 4 kg
  • Niet TE duur, het moet wel leuk blijven

Internet wordt afgespeurd. Manfrotto, Gitzo, Velbon, Vanguard, Sirui, Redged, MeFoto, Hama, etc. Alles wordt opnieuw bekeken en krijgt een kans mij te overtuigen. De keuze is niet ruim, maar mijn wensen blijken gelukkig niet onmogelijk.

Met name de kleine transportlengte en het laag bij de grond kunnen fotograferen is voor vele merken een lastige in hetzelfde statief te combineren. Er blijven drie minder bekende merken over: Sirui, Redged, MeFoto. In Excel zet ik een viertal statieven onder elkaar ter vergelijking.

Van Redged (een Nederlands merk) had ik al wel een keer gehoord en het blijkt dat ze een volwaardig statief in een kleine reiskit hebben kunnen persen. De andere twee merken komen in de buurt, maar het zijn de kleine puntjes, zoals een draagvermogen van 8 i.p.v. 4 kg of de transportlengte van 30 cm  die het ‘m doen. Het is de duurste, maar daar krijg je dan ook wat voor.

Redged TSC-525K Ultimate Travel Tripod Carbon Kit (+RNB-0N)

© www.redged.com

© www.redged.com

© www.redged.com

© www.redged.com

© www.redged.com

© www.redged.com

© www.redged.com

© www.redged.com

Materiaal: carbon
Transportlengte: 30 cm
Gewicht: 1,2 kg
Draagvermogen: 8 kg
Minimale hoogte: 10 cm
Maximale hoogte: 81 cm (100 cm met middenzuil)
Aantal pootsegmenten: 5
Verstelmechanisme: draaivergrendeling

Accessoires:
Draagtas
Snelkoppelingsplaat

Handigheidjes:
Middenzuil is omkeerbaar
Inclusief balhoofd
Rubberen voetjes met spikes
Waterpas in statiefkop
Geïntegreerde eenpootstatief
Stabiliteitshaak

Vandaag is mijn verjaardag en met wat geld zelf bijleggen, heb ik een mooi pakket als cadeau van mijn vriendin gekregen.

Ik helemaal happy 😀

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.