29-05-2010 | Eigen piraat


In de auto mis ik één ding: een USB aansluiting. Ik kan natuurlijk een CD samenstellen, maar als ik in een bepaalde muzikale stemming ben, komen niet alle nummers aan bod.

In dat geval is de CD snel beluisterd en het opzoeken, opbergen en verwisselen van de schijfjes tijdens het rijden is geen aanrader.

Toen ik een apparaatje in een huis-aan-huis folder zag staan dat een simpele en goedkope oplossing bood, heb ik de gok gewaagd.

Het werkt heel simpel: De voeding krijgt het ding via de bekende sigarettenaansteker. Als ingang is er een mini jack ~deze past nagenoeg op alle draagbare muziekspelers~ of een USB aanwezig.

De muziek wordt hierna draadloos doorgestuurd, via een radiofrequentie. Zet de autoradio op dezelfde (niet in gebruik zijnde) frequentie, en je hoort jouw eigen muziek via de autospeakers. En met de huidige muziekdragers betekent dat een veel ruimere keuze, genoeg voor elke stemming.

Op deze manier heb ik mijn eigen mobiele piratenzender met een bereik van ongeveer twee meter, dus ik hoef mij geen zorgen te maken voor peilwagens.

Is het geluid nog om aan te horen? Ik heb het nog maar één keer geprobeerd, op de eerste de beste vrije frequentie die ik tegenkwam, maar het viel tegen. Het geluid was te horen, maar het leek wel in mono. Blikkerig mono. Ik ga het nog een keer uitproberen, maar mijn conclusie tot nu toe:

Het is geen aanrader :thumbdown_tb:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.