11-05-2012 | Monument Valley


image

Gisteren zijn wij ’s middags aangekomen.

Met een uur tijdverlies vanwege de tijdzone die wij gepasseerd hebben.

De natinale parkpas is niet geldig, maar de entree is slechts $5,- per persoon.

De kamer is al klaar, de gordijnen dicht.

Met zijn allen nemen wij plaats en Evelien schuift het uitzicht tevoorschijn. Het balkon voor ons biedt een prima plaats om te genieten van het zicht dat wij voorgeschoteld hebben gekregen; we kijken zo uit op de bekende rotsformaties uit de Western films.

Wij dumpen onze spullen en gaan de valley in. Niet te voet, maar met de auto. Hier geen aangelegde weg, maar een en al hobbelige zandweg met scenic views waar je even stil kan staan voor het maken van een foto.

Als de auto een heuvel opgestuurd wordt, twijfelen wij of de rest van de zandweg te doen is. Als wij bijna boven komen, komt er net een camper bovenop gestuiterd. Ooohh, als die het kan, kunnen wij het met onze bak ook.

De zon staat hoog aan de hemel, de route leidt ons om de rotsen heen waardoor deze meer en meer in de schaduw komen te liggen. De maximum snelheid is 10 en als het weer omslaat besluiten wij te keren.

Op de terugweg wordt het zicht slechter en slechter door de steeds harder wordende wind die het losse zand met zich meeneemt. De toeristen achter in de open jeeps worden gezandstraald en zitten allemaal voorover gebukt. Als wij weer asfalt onder de wielen hebben, maak ik nog een shot van het zand dat via een rots hoog de hemel in wordt geblazen. De auto heeft er een rood kleurtje bij gekregen.

De zonsondergang is vanaf het balkon (natuurlijk) niet te zien, de zonsopgang daarentegen wel. Het hotel is precies zo gebouwd dat elke kamer een uitstekend zicht hierop heeft. Vanaf 05:00 zitten wij dus te wachten op de eerste zonnestraal.

image

De lucht belooft veel goeds, aan de horizon verschijnen al wat oranje kleuren. Om ons heen horen wij meerdere stemmen klinken als de zon zich laat zien. Een mooi tafereel.

Helaas werkt mijn groothoek niet mee: Err01
De hulplijn wordt even ingeroepen, het is 8 uur later in Nederland, wifi is in de kamer aanwezig, dus dat kan.

Helaas werkt schieten met open diafragma niet, maar Mark, bedankt voor de reactie. Ik schiet op 28 mm verder, mijn mobiel biedt zelfs meer groothoek.

Als de zon wat hoger aan de hemel staat en wat meer geprobeerd heb, merk ik dat het probleem zich alleen onder de 15 mm voordoet. Als ik langzaam foto voor foto naar 12 mm ga, red ik het soms wel tot de uiterste stand.

Dat biedt gelukkig nog uitkomsten voor de verdere reis!


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.