09-06-2010 | Fotobewerking of Photoshop?


photoshop
Iedereen weet dat de modellen in drukwerk een poetsbeurt gekregen hebben.

De een vind het niet kunnen, de ander stoort zich er niet aan. Doet er misschien zelfs aan mee.

Ik vind het niet kunnen. Al maak ik wel een verschil. Een paar vlekjes, puisjes of oneffenheden wegwerken vind ik niet erg.

Maar in de mode- en reclamewereld zie ik van die gladgestreken huidjes langs komen waarvan ik denk: Waar is het natuurlijke gebleven?

Dan spreek ik niet meer van een simpele (subtiele) fotobewerking, maar van fotoshoppen. Een filmpje laat de mogelijkheden van een programma als Photoshop zien.

Heel knap gedaan, dat geef ik wel direct toe. Soms gaat het zo ver, dat de man achter de PC volgens mij de weg even kwijt is, met wat onnatuurlijke effecten als resultaat: klikkerdeklik

Maar terug naar het verhaal ~voordat ik nog verder afdwaal~ want er zullen vast veel meer voorbeelden op het internet aanwezig zijn.

Sapph1 Sapph2 Sapph3

Laatst vond ik in de folder van de Kruidvat een reclame van Sapph. Gelijk wat rechtzetten: dat is niet de reden waarom het mij opviel. De kleuren klopten niet en hierdoor bladerde ik niet verder. De bewerking is helemaal doorgeschoten en van de huidskleur… Nou ja, kijk zelf maar. Ik hoop niet dat dit de nieuwe standaard wordt in modeland.

Hierbij lijken de huidige glamourshots weer natuurlijk :ohoh_ee:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.