05-06-2010 | En weer een jaartje ouder


BowlenOp de een of andere manier lijkt het hoe ouder je wordt, des te sneller de jaren gaan.

Vandaag wordt een dag om daar niet bij stil te staan en lekker te genieten, want ik ben jarig.

Evelien en ik springen nog even snel in de auto voor de laatste verse dingen in huis te halen. Als wij met een volle boodschappentas naar de auto toelopen, zie ik …

Met een schuin hoofd kijk ik nogmaals en vraag Evelien of zij hetzelfde ziet als ik. Het blijkt dat ik nog steeds niet gek ben en omdat wij niks voor in de vriezer hebben, rijden wij gelijk naar de garage.

“Volgens mij hebben wij een lekke band.” De man loopt gelijk met ons mee.
-”Klopt, dat hebben jullie goed gezien. Goede dag verder.” Hij draait zich om en loopt weg.
Wij moeten lachen en de man draait zich naar ons toe.
“Ow, moet het ook opgelost worden? Rij dan gelijk maar naar binnen.”

Wij komen al jaren bij deze garage, het gaat er erg gemoedelijk aan toe en de service is prima. Vorige week ben ik er nog geweest voor het verwisselen van de winterbanden. Omdat de zomerbanden niet goed meer waren, zijn er vier nieuwe onder gekomen.

Het ventiel blijkt lek te zijn, dus na het vervangen rijden wij zonder rekening terug naar huis. Hier zit de visite achter een gedekte tafel klaar, te wachten op de verse bolletjes die wij mee zouden nemen. Wij schuiven direct aan en praten hen bij.

Wanneer de rest van de visite er is, komen de cadeaus te voorschijn. Vorige week heb ik een verlanglijstje gemaakt, met afbeelding en een directe internetlink erbij. Evelien had mij gezegd dat dit te laat was iedereen in te schakelen, af te stemmen en het spul te bestellen, dus ik zou geld krijgen.

Als ik de grootte van de pakketjes bekijk, krijg ik of wel erg veel geld, of is er iemand voor de gek gehouden.

“Verrassing! Had je niet verwacht hè.”
Een lichttent, Cokin pol. filter, macro rail, koeltasje, filtertas, hoekzoeker, etui t.b.v. 8 batterijen en CF-cards, deo, enz. Ik word goed verwend en ben erg blij met deze uitbreidingen voor mijn hobby. Aan de herkomst te zien, zal Roland ook wel blij geweest zijn.

Na een heerlijk gezellige middag/avond in de tuin is er behoefte aan ontspanning. P. belt op en maakt de reservering. Negen uur kunnen wij terecht en hebben daar zelfs twee uur de tijd. Eenmaal aangekomen nemen wij plaats, bestellen wat drinken, trekken de juiste schoenen aan, zetten alles in de computer en ik mag beginnen.

Het is zeker 1,5 jaar geleden dus ik loop voorzichtig met de bal de baan op en gooi richting de tien netjes opgestelde kegels: Strike! Ach ja, ik moest nog even inkomen…

Het blijkt een van mijn weinig goede worpen te worden. Rond de klok van tienen neemt P. een aanloop en halverwege zijn zwaai gaat het licht uit, de muziek harder en verschijnen er felle kleuren op en rond de baan: discobowlen!

Hier hadden zij ons niet voor gewaarschuwd, maar wat kan ons het schelen. De bal neemt richting het zwarte gat toch nog een aantal kegels met zich mee en wij maken ons laatste uurtje vol. P. en zijn vriendin zijn ~niet geheel onverwacht~ de grote winnaars.

Het was een leuke afsluiter van deze dag :thumbup_tb:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.