03-08-2014 | Navigatie error


3 augustus errorNa een aantal maanden heb ik inmiddels al een aantal fietsrondjes opgeslagen.

Diverse afstanden voor de nodige afwisseling, maar ook voor diverse windrichtingen. Constant wind tegen is niet lollig, maar omdat er genoeg land om Assen heen ligt, kan ik alle kanten op.

Tussen mijn routes miste ik gisteren echter een hoek. De verwachting geeft een NW wind aan, dus ik zet een paar punten op de digitale kaart en laat de afstand berekenen.

Als ik 80 kilometer voorbij zie komen, zoek ik een stuk voor de helft een nieuwe route voor de terugweg. Als het goed is, wordt de afstand gehalveerd en heb ik een nieuw bestand toegevoegd aan mijn collectie ter verkenning. Na een nieuwe berekening kom ik uit op 35 km. Een mooie afstand. Er is vandaag niks veranderd; ik ben er klaar voor.

De rit gaat langs weilanden, stukken bos, allemaal met prima asfalt. Ik moet wel een weg oversteken waarvoor ik flink vaart moet minderen, want overzicht is er door de rijen bomen niet. Een paar kilometer verder gaat het fietspad weer naar de andere kant van de weg, echt praktisch is het niet.

Eenmaal in Norg zie ik dat ik met een flauwe bocht naar rechts de weg moet vervolgen. De rood/witte borden vertellen mij anders. Er is een braderie aan de gang. Ik moet er omheen rijden en verwacht dat mijn navigatie wel gaat herberekenen als ik afwijk. Tevergeefs.

De navigatie wordt opnieuw gestart en ik moet omkeren. Terug in Norg kom ik een wegomleiding tegen die mij naar Vries moet leiden. Klinkt goed. Maar na het volgen van de pijlen, kom ik op een gegeven moment weer uit bij de braderie. Grrr. De navigatie laat nog steeds zien dat ik in een flauwe bocht naar rechts zit, terwijl ik midden op een kruising in het dorp sta.

Ik stop de navigatie en start Google Maps op de smartphone. Kortste route naar huis graag. Het is een leuke hoek om in te rijden, maar ik ga de route bij thuiskomst wel iets aanpassen. Nadat Maps mij heeft gevonden vervolg ik mijn weg. Het begin is hetzelfde, maar ik negeer de verdere pijlen en slinger even later langs de weilanden naar huis.

Vanwege de frustraties trap ik harder door als normaal  😈

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.