29-07-2014 | Racefiets mee of niet?


stuurEen stukje van mijn stuur op de foto gezet.

De bedoeling is m’n racefiets op de fietsendrager mee te nemen naar Ameland, maar dan moet het stuur een kwartslag gedraaid worden.

Het stuur is echter met drie schroeven vastgezet en daar ik nogal goed ben in het uitproberen en achteraf te weten te komen dat het toch net iets anders had gemoeten, zat ik voor de kenners waarschijnlijk met de simpele vraag:

Welke schroef mag ik losdraaien en waarvoor dienen die anderen?

Op Facebook zit ik in een kleine groep vol enthousiastelingen op voornamelijk de racefiets, dus ik besluit daar de vraaag te stellen. Tijdens de aankoop werd mij al verteld dat als ik de verkeerde schroef los haal, ik met heel veel losse onderdelen kan komen te zitten. Maar welke is dat ook alweer? Gelukkig volgt er al snel een antwoord. Onder het kapje van de bovenste schroef huizen de lagers van het balhoofd waar ik vanaf moet blijven. Ik moet de twee “Pro” schroeven losser draaien.

Een paar dagen later wordt dit getest. Na een paar draaien kan ik het stuur een kwartslag draaien. De racefiets wordt op de fietsendrager naast de stadsfiets geplaatst. Het past harstikke mooi zo. Na een proefrondje is het duidelijk: de racefiets kan mee naar Ameland!

Dat wordt routes uitstippelen  😀

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.