01-07-2014 | Topeak Mobile Powerpack 5200mAh


TopeakHartstikke makkelijk de smartphone als navigatie en registratie voor de fietsritten te gebruiken.

Het grote nadeel is echter dat de accu vrij snel leeg is, omdat het (grote) scherm continu aan is met vrij hoge helderheid vanwege de verbeterde zichtbaarheid in het zonlicht.

Een lange rit vereist de nodige planning, zodat ik in ieder geval met een volle accu op pad kan.

Op de markt zijn diverse gadgets die de accuduur van mijn mobiel kunnen verlengen. Het zijn echter geen praktische oplossingen voor op de fiets. Waar monteer je een zonnepaneeltje of een uit de kluiten gewassen accupakket? Ik wil daarvoor niet weer een apart tasje op mijn frame monteren. Zo’n kleine aanschaf is ieder geval goedkoper als een navigatiesysteem kopen. Als ik wat ga kopen, moet het goed zijn, maar dan is de waarde bijna net zo veel als de fiets.

Gelukkig is er een oplossing tegen accu-uitval bedacht, want ook de navigatiesystemen vallen na lange ritten (200+ kilometer) uit. Via het wielrengroepje op Facebook werd de keuze teruggebracht naar twee waterdichte mogelijkheden. Een mobiele accupack van BBB (BLS-96) of Topeak. De BBB is tien euro goedkoper, lichter, maar heeft “slechts” 3300 mAh en de Topeak 5200mAh. De Topeak heb ik op mijn verjaardagslijstje gezet.

En zo geschiedde dat ik een tegoedbon kreeg met het verzoek deze zelf (al dan niet online) te bestellen. Vandaag kwam het pakketje binnen en achter mij brandt een blauw ledje. De accupack moet eerst opgeladen worden. Na een tip van mij heeft een collega dezelfde besteld en die heeft er al mee gereden. Hij is er zeer tevreden over.

Binnenkort een eerste rondje van mij en er volgen vast nog meer  ➡

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.