15-05-2012 | Zion National Park 01


Uitgeslapen, Skype met het thuisfront, ontbijt en via een andere route terug.

Dit is iets om, maar dan hebben wij een ander uitzicht.

En eenmaal op de snelweg een hoop extra tegenwind.

Het hotel laat ons weten dat wij te vroeg zijn, dus wij gaan een trail lopen. Voor deze wandeltocht staat 1,5 uur maar wij doen er twee keer zo lang over. “Mompelt iets over fotograferen…”

Het is een mooie wandeling tussen steile wanden die hoog boven ons uit tornen, bomen en langs de Virgin River. Het pad dat zelfs geschikt is voor rolstoelen ligt naast de nu rustige rivier met stroomversnellingen, bochten en keien. Hoe verder wij lopen, hoe groter de keien worden.

Deze worden vanuit de bergen -met complete bomen- tijdens elke overstroming steeds een stuk meegenomen. Gemiddeld stroomt het water met 1,5 m3 per seconde langs. Dit kan tijdens zo’n overstroming oplopen tot 85 m3 per seconde. Het wandelpad is al meerdere keren hersteld, net als de rivier zelf, want het water vindt heel snel weer een nieuwe (ongewenste) route als het puin de doorgang stremt.

Wij kunnen nog een stuk verder lopen, maar dat zou betekenen dat wij door het water heen moeten. Diverse lui laten ons zien hoe het moet, en vooral hoe het niet moet wat grappige balancerende wild zwaaiende armen en verschillende “twister” houdingen oplevert.

De tocht terug gaat sneller. Er worden nog wat foto’s van de wilde, doch niet mensenschuwe eekhoorns geschoten.

In de hotelkamer frissen wij ons op, het was weer een warme dag, en gaan een hapje eten.

Ik heb er dorst van gekregen en neem een flinke slok Sprite. “Gatver!” zeg ik meteen en word vreemd aangekeken. “Dit smaakt naar chloor.” Evelien neemt een kleine slok, Annemieke ruikt er aan en geven mij gelijk.

Ik denk gelijk aan het water hier uit de kraan dat niet te zuipen is en vraag een nieuwe, zonder de ijsblokjes. Ook deze smaakt naar chloor, dus ik drink verder niks. De rest heeft goed smakende cola, het eten is prima, wij hebben verder een rustige avond en in de kamer ligt een groene fles in de koelbox te wachten op mij.

Ja, dit is echte Sprite!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.