29-05-2016 | Curacao dag 7


Curacao typischHet is zondag, bijna iedereen is vrij.

Dat betekent volgens de reisgids dat de locals de stranden gaan opzoeken. Geef ze eens ongelijk!

Wij blijven dus lekker dicht bij huis.

De bedoeling was niet met de auto op pad te gaan en bij het zwembad te hangen, maar omdat ik het snorkelen zo leuk vind, gaan wij Willemstad in op zoek naar een tweede snorkelset.

De auto wordt op onze vaste plek nummer 435 in Punda geparkeerd. Voor de zekerheid lopen wij naar de parkeerautomaat, maar het is vandaag gratis parkeren. souvenirVia de Pontjesbrug lopen wij naar de wijk Otrabanda, letterlijk de andere kant betekenend.

Omdat wij hier toch zijn en het uitgestorven lijkt, gaan wij meteen op jacht naar een souvenir. Al met al hebben wij dus slechts twee open winkels nodig.
Als die er zijn.

Er is heel veel dicht, maar niet alles. Een souvenirwinkel is open. De toerist heeft immers tijd zat op vakantie. Wij vinden ook nog eens een leuk aandenken dat de rugzak in gaat.

Een andere trekpleister zijn de grote letters met de woorden “Dushi” en “Curacao” waar nu helemaal geen mens in de buurt is. Wij maken hiervan dankbaar gebruik en maken wat foto’s. Op naar de tweede winkel.

CuracaoDushi

 

 

 

 

 

 

 

Na een paar straten gezien te hebben, komen wij een openstaande deur tegen. Er is veel te koop, maar geen … Ho, schuin boven de uitgang hangen aan de muur een aantal setjes. Speciaal geïmporteerd vanuit New York, het goede spul, gehard glas, uitgebreider zus, zo, de verkoper haalt alles uit de kast. Wij hebben de voorgaande dagen al wat andere winkels bezocht en de prijzen vergeleken en wij zijn er al over eens, dit moet ‘m worden. Winkel twee en de rugzak gaat weer open.

Omdat wij nu dan toch in de buurt zijn, wordt de Starbucks ook bezocht. De loungebank is vrij, dus blijven wij wat langer hangen. Totaal geen haast vandaag, zeker niet met dit warme weer. Het is zelfs zo erg, dat op de weg naar de auto, wij een supermarkt inschieten voor twee flesjes water.

Eenmaal terug, kleden wij ons om en lopen richting het zwembad. Hier is het gelukkig net zo druk als in Willemstad. Ik heb de nieuwe snorkelset meegenomen, kan ik die gelijk uitproberen. Na een paar minuten vind ik het genoeg en maak mij op voor een relaxte middag. Morgen is de grote test tussen de vissen. Tenminste, waarom niet gelijk naar het strand aan de overkant, Zanzibar?

Zwembad

Zanzibar

 

 

 

 

 

 

 

Handdoeken, strandlakens, beide snorkelsets en wat ander klein spul onder de arm en daar gaan we. Op onze slippers de weg oversteken en tering, wat een drukte. Bedjes staan zowat tegen elkaar, bijna geen plek op het strand over, volop kinderen, dolle pret aan de waterkant, springend vanaf het verhoogde gedeelte in het water. De zee kan je hier makkelijk in, maar vanwege de drukte is het niet zo mooi helder als de voorgaande stranden. Wij houden het snel voor gezien.

Maar de snorkelset is goedgekeurd  8)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.