Site pictogram Farcows

10-05-2017 | Een nieuw logo

logo farcows op enveloppeDe wens was er al sinds de komst van dit stukje web, maar het kwam er maar niet van. Het knopje van de camera indrukken lukt mij wel, maar ik ben geen tekenaar, ontwerper of logo bedenker. Daar zijn andere mensen voor.

Op internet had ik al iets gevonden, maar dat was niet goedkoop. Het idee vond ik wel leuk: De opdracht om een logo te ontwerpen kon daar geplaatst worden en daar moest een bedrag aan gekoppeld worden. Ontwerpers konden zich dan aanmelden en hun ontwerpen tonen, in de hoop het aan mij te slijten. Degene waarvan ik vond die het mooiste logo had ontworpen, zou dan het genoemde bedrag als beloning krijgen.

Hoe hoger het bedrag, des te meer keuze voor mij aan het einde van de gegeven tijd. Voor een beetje opkomst van diverse ontwerpers, moest ik rekening houden met honderd euro. Met een paar tientjes meer, zou ik zichtbaar meer reacties kunnen verwachten. Dat bleek wel uit vorige aanvragen. Uiteindelijk heb ik niks met de site gedaan. Eerst maar eens rustig om mij heen kijken.

En toen kwam er op Facebook een advertentie langs. Fiverr. Nooit van gehoord. Die bleken ongeveer hetzelfde concept te hebben. Met als grote verschil dat ik eerst aan de hand van het portfolio een keuze uit de ontwerpers moest maken. Dus daar heb ik na het uitkiezen van een ontwerper een opdracht gegeven. Dit bleek een student te zijn die het wel zag zitten, alleen hij bleek net in een studieweek te zitten. Of ik een week wilde wachten? Zoals gezegd, ik had geen haast en wenste hem veel succes met zijn toets. Na het weekend mocht ie contact opnemen om verder over het logo te praten.

Op naar een logo!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik was nieuw en niet bekend met de precieze werkwijze van de website. Daarnaast had ie diverse pakketten met verschillende mogelijkheden, zodat ie de kleine maar ook de grote klanten kon bedienen. De verdere werkwijze heb ik in mijn beste Engels met hem doorgenomen en toen de opdracht hem duidelijk was, is ie aan de slag gegaan. Zijn toets was goed gegaan en hij had zin om zich met iets anders bezig te houden.

Al met het eerste ontwerp had ie de juiste richting te pakken. Het lettertype vond ik echter niet mooi, er zat nog geen kleur in en de uitlijning van de twee woorden hadden een finetuning nodig. Hij ging er steeds weer mee aan de slag en liet mij steeds een verbeterde versie zien, waarin mijn punten stuk voor stuk waren verwerkt. U vraagt, wij draaien.

Op het laatst had ik nog maar 1 puntje; ik vond de “F” niet mooi. Zo hoekig en statig, dat weerspiegelde niet mijn losse aanpak. Uiteindelijk kwam er dit logo uit. Een ander lettertype bleek geen optie, dus had hij de “F” zelf veranderd. Ik vond het een prima oplossing en ging akkoord met het resultaat en is ie ook toegevoegd op mijn FacebookpaginaWat vind jij er van?


 

Mobiele versie afsluiten