Site pictogram Farcows

31-01-2010 | Houston, we’ve got a problem

Dussss.
Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe problemen.

Na een mooie crash van de server waarop mijn website draait, ziet het er naar uit dat alles een back-up heeft gehad, behalve mijn database. De database met hierin alle berichten, reacties en webpagina’s.

Aan het logbestand te zien, komt dit door een plug-in. Deze heeft een fout veroorzaakt in een regel, waardoor er een probleempje is ontstaan bij het wegschrijven.

Aangezien deze al vanaf het begin is geïnstalleerd, hebben de vorige back-ups ook weinig zin en moet ik dus hoogstwaarschijnlijk bijna helemaal opnieuw beginnen.

Met Google Cache heb ik 70% van de blog teruggehaald. Deze zal ik langzaamaan terugplaatsen, maar het ergste vind ik wel is het daarbij ontbreken van alle aardige/grappige reacties op de geplaatste berichten. Die zijn dus kwijt. *hele grote baal*

Ik ga nog proberen om op een andere server de database terug te plaatsen en bekijken wat er daar gebeurd, maar ik heb er een zeer hard hoofd in dat het daar wel gaat lukken.

Ondertussen dus maar begonnen met het terugplaatsen van de bekende “look” en het bijhouden van de blog. Nog niet alles staat er, maar dit zal z.s.m. wel klaar zijn.

Ik heb geen idee waarom het nu WEL werkt, want aan dit stukje heb ik niks gedaan, maar er zijn wat extra smilies bijgekomen. Hier had ik nog maar een paar uur aan besteed en nu opeens vanuit het niets zijn deze icoontjes verschenen.

Zeg het maar… :chinrub_hy:


 

Mobiele versie afsluiten