26-04-2017 | SlipLock voor een flesje – Tip


SlipLock voor een flesje

Als ik verwacht een tijdlang niet in de gelegenheid te komen om wat drinken te kopen, neem ik het zelf mee. Eentje is meestal voldoende. Maar waar laat ik zoiets? 

Zodra het flesje eenmaal open is gedraaid, bestaat er altijd het gevaar dat er alsnog wat gaat lekken. Het liefste heb ik dat vloeistof niet bij het fotospul ligt. Soms ontkom ik er niet aan, maar dan gaat er een plastic zak omheen. Voor het geval dat. Mij is het nog niet overkomen dat er wateroverlast in de tas is geweest en dat wil ik graag zo houden.

Toen ik bij een tweedehands aankoop wat jaren geleden verrast werd met een Lowepro “lenskoker”, had ik al snel een andere bestemming gevonden. De verkoper had er niks meer aan. De lens die er normaal in ging, had ie niet meer of hij had een grotere tas gekocht. Het ding lag er maar, dus alsjeblieft.

Een langwerpig tasje, de bovenkant kan open met de rist en op de achterkant zit iets van klittenband. Toen kon ik het niet. Na enig speurwerk was ik er achter. Dit hoort bij het systeem van Lowepro; SlipLock. Een simpele manier om de geschikte tassen snel uit te breiden voor als de inhoud van de tas niet voldoende is. Of gewoon om snel een lens weg te kunnen stoppen zonder de hele tas open te hoeven maken. Maar naast de tassen, kan er ook een speciale riem of harnas aangeschaft worden die plaats biedt aan meerdere van dit soort tasjes. Lowepro noemt het pouches en heeft ze in meerdere maten.

Een zoekopdracht op “lens case” laat mij zien dat er veel meer merken zijn die het verkopen: Ruggard, Pearstone, Fototech, Butterflyphoto, easyCover, Case Logic, F-Stop, etc. Verschillende kleuren, toepassingen, sluitingen, je kunt er alle kanten mee op lijkt het wel.

Tip: Lowepro SlipLock voor een flesje drinken

Zo ver is het bij mij niet gekomen. Ik doe het met de rug- of schoudertas en één pouche. Want het ding gebruik ik nog steeds. Niet om een lens in op te bergen tijdens het fotograferen, maar ik gebruik een SlipLock voor een flesje drinken mee te nemen.

Toen ik eenmaal doorhad hoe simpel een idee kan zijn, kreeg mijn tasje een ander doel. SlipLock voor een flesje drinken gebruiken. Deze tip wil ik graag met jullie delen. Mocht je een soortgelijk tasje kunnen kopen of heb je ‘m toevallig onder een laag stof liggen, ga ‘m gebruiken.

 
Er is een pouche speciaal gemaakt voor een flesje drinken, maar volgens sommigen is deze aan de kleine kant. Op afbeeldingen heb ik ook gezien dat de bovenkant uit het zakje steekt. Op een warme dag blijft de fles in het zonlicht. Dat lijkt mij na een paar uur niet meer lekker om te drinken. Een flesje van 50cl past bij mij compleet in het tasje en kan met de rits makkelijk dicht. Compleet beschermd tegen het directe zonlicht, bevestigd aan de buitenkant ver van het fotospul en ik kan het niet verliezen. Drink jij liever uit een bidon? Die schuift er ook zo in. Voor mij dus de ideale oplossing.

Heb je zelf een goede oplossing bedacht of heb je een andere handige tip? Laat het in een reactie achter.

  


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.