21-12-2010 | Papier, plastic, groente, grijs. 2


Dat maakt sinds kort een groot verschil bij ons thuis. Vorig jaar was het nog papier of grijs, totdat de grijze afvalbak vlak voor de kerst bleef staan met een geel kaartje er aan: te zwaar.

Dit jaar kunnen wij nog in totaal 900 kilo afval gratis weg brengen, maar die optie verdwijnt per 1 januari, dus wij hadden na een kleine opruiming al wat extra’s toegevoegd.

Het weer speelde ook een rol, want door de nodige sneeuw- en ijsafzetting, was de bak zwaarder en gladder als normaal.

Gelukkig ben ik vrij en kan ik naar de vuilstort rijden, want met Kerstmis in het vooruitzicht is een volle afvalbak geen optie. Zeker niet omdat wij in verband met de feestdagen een week extra met de grijze bak moeten doen.

Afgelopen weekend hebben wij twee afvalbakjes gekocht waarin het afval apart gehouden en gescheiden weggegooid kan worden. Zo wordt een bakje met kip nu gestript in plastic, etensresten en grijs. Vooral van het opgeslagen plastic sta ik te kijken.

Hiervoor krijg je twaalf zakken van de gemeente, maar in de schuur liggen er momenteel al drie en wij moeten nog bijna een maand wachten tot het wordt opgehaald. Normaal gesproken lag dit in de grijze container, dus wij gaan het afval nog beter scheiden.

Een van onze goede voornemens :rolleyes_tb:


2 gedachten over “21-12-2010 | Papier, plastic, groente, grijs.

 • @ssie

  ik zou graag meedoen aan dit goede initiatief, maar zou echt niet weten waar ik a.) een extra vuilnisbak in huis moet laten en b.) de zakken plastic moet laten!! :(
  hier gaat alles dus nog steeds braaf in 1 grijze bak (en nu in de winter zelfs het groenafval….*sorry*). Papier wordt wel braaf apart gehouden

 • Mr. Farcows Bericht auteur

  hahaha, ik heb niks gehoord :innocent1_tb:

  Extra vuilnisbak hebben wij niet in huis. De vuilniszak wordt tijdens het koken uit de gangkast gehaald en gaat naar de schuur als ie te veel ruimte in beslag gaat nemen.

  Daar ligt het niet zoveel in de weg, weet niet wat wij anders hadden gedaan…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.