Website ILoveBreda live 2


Logo ILoveBredaJaja, met trots zal de website ILoveBreda aangekondigd worden.

Een aantal weken is mijn broer begonnen met WordPress om een website te maken voor een steeds groter wordend uitgegroeid idee dat meer en meer serieuzere vormen gaat aannemen.

Hij is met ilovebreda heel klein begonnen op Instagram. Foto’s plaatsen van/over Breda. Evenementje erbij pakken, delen, volgers kweken, volgers vragen ook foto’s in te zenden, enz. Van 100, naar 1.000, 2.500, 5.000 volgers.

Facebook en Twitter erbij voor nog meer draagvlak. Voeg daar Pinterest aan toe en als er dan ook filmpjes worden gemaakt, is een Youtube kanaal zo geopend.

Het klinkt zo simpel, maar er gaat een hoop tijd in zitten om alles actief te houden. Online wedstrijden organiseren met een thema en uit de inzendingen een winnaar selecteren met als prijs dat de foto onder de volgers wordt getoond. Met inmiddels meer dan 11.000(!) volgers toch een leuk publiek. Niet alleen voor particulieren, want als je als bedrijf in Breda gepromoot wil worden, is zo’n account erg aantrekkelijk. Zo zijn er al een aantal leuke prijzen onder de volgers uitgedeeld. Voor wat, hoort wat.

Website ILoveBreda

Na alle mediakanalen op internet benut te hebben, was een website het enige nog wat ontbrak. Daarbij wilde ik hem wel helpen. De inhoud en het uiterlijk had ie al in zijn hoofd, dus daar gingen we met z’n drieën. Zijn vrouw helpt namelijk ook mee met de inhoud, dus pagina voor pagina wordt voorzien van informatie en foto’s over Breda. Ondertussen is Wordpress uitgelegd, zodat later nieuwe informatie zelf toegevoegd kan worden.

De website groeide gestaag en vandaag werden de laatste teksten toegevoegd, de juiste links daarvoor aangemaakt en de puntjes op de i gezet. Toen mocht de verwijzing naar de “Under Construction” pagina verwijderd worden en is de website voor iedereen toegankelijk.

www.ilovebreda.nl

Een gedeelte van de website: www.ilovebreda.nl

Zo is er na het idee een website te starten, de oorspronkelijke site bestaande uit 2 pagina’s omgedoopt tot een website met veel meer mogelijkheden. Met informatie over Breda en natuurlijk zijn zelf georganiseerde photowalks!

Verdere mogelijkheden worden zeker (nog) benut 💡


 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Website ILoveBreda live

  • Patrick

    Wat leuk om te lezen! Bedankt voor de hulp iedere keer wanneer ik weer eens vastliep in wordpress. Het gaat steeds beter! ik heb verder geen commentaar waar je om vraagt hierboven 😉

    • Mr. Farcows

      Hmm, het woord ‘commentaar’ vervangen door “een reactie” is technisch mogelijk, ga ik doen! :p

      Bedankt voor je bericht en graag gedaan. Het gaat jullie inderdaad beter af. Blijf ermee bezig, het zijn steeds dezelfde handelingen voor het aanmaken van een nieuw bericht. Zo moeilijk is WordPress niet. Gr. Dennis