01-09-2016 | Creative Cloud – Fotografie


Photoshop-CC

© www.adobe.com

Doe ik het of doe ik het niet?

Adobe kan het op hun website mooi verwoorden: “Leg dat speciale moment vast. En maak het nóg specialer met het Adobe Creative Cloud-fotografielidmaatschap.
Met ‘s werelds toonaangevende fotografiegereedschappen, die gebruikmaken van Adobe Photoshop-technologie, kun je fantastische afbeeldingen maken, elke dag en overal – of je nu een beginner of een professional bent. Alles wat je nodig hebt. Alles op één plek.”

Momenteel kost het abonnement vanwege de tijdelijke aanbieding een tientje per maand. Waar ik een aardig pakket aan software voor terugkrijg. Legaal.

Zowel Photoshop als Lightroom kunnen op twee computers geïnstalleerd worden. Photoshop kende ik al. Een veel gebruikt pakket waarover op internet veel tips en trucs vermeld staan. In mei heb ik de software een maand op proef genomen, zodat ik de fotobewerking kon doen aan de te plaatsen foto in De Hoefslag. Toen had ik al overwogen lid te worden, maar vanwege alle plannen, zou ik het de weken erna niet nodig hebben. Dat vond ik zonde van het geld en heb het dus niet gedaan.

Lightroom ben ik meer gaan waarderen nadat ik versie 5.6 over kon nemen en er daardoor mee ben gaan spelen. Met name de sync optie is geweldig. Hierbij kan één foto bewerkt worden en daarna kunnen geselecteerde foto’s door een druk op deze knop de fotobewerkingen overnemen. Dit scheelt enorm veel tijd als in een serie alleen de belichting, contrast, verzadiging en witbalans aangepast hoeven te worden.

ccpp-glacier-lake_1440x660

© www.adobe.com

Maar nu gaan er toch meer dingen meespelen. Op zolder staat tegenwoordig een prima computer, de website heeft wat liefde gehad en mist nog een update van de galerij, de fotoclub begint weer een nieuw seizoen met interessante agenda en na een persoonlijk zeer teleurstellend jaar op het gebied van fotografie, kan dit een extra bijdrage zijn om mijn hobby met meer inzet en enthousiasme uit te voeren.

Dus ik heb de knoop doorgehakt en heb mij bij Adobe aangemeld voor het fotografielidmaatschap. Er zijn ook diverse apps voor op de smartphone beschikbaar, wat het een compleet pakket maakt. Ik ga er voor.

Op naar uitbreiding van mijn galerij  ❗


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.